Venezuelská Noc “Arepas” vol. 2 - neděle 15.3. od 18:00 restaurace GRAN FIERRO.
První akce měla velký ohlas a proto se nová restaurace Gran Fierro a Zulay Fonseca rozhodli, že Gran Fierro bude místo, kde Arepy budou k dostání každý den. V rámci toho vás všechny zveme na jejich uvedení a ochutnávku za zaváděcí ceny. Připravovat je bude pro vás ta nejkrásnější Venezuelanka v Praze.
Nabídka menu a program pro daný večer:
18:00 Uvítání na ochutnávce
18:30 Začátek v doprovodu typické tradiční venezuelské hudby pro vytvoření atmosféry
Cena: 1 x Arepa za speciální cenu 79,- Kč
Promo nabídka 2 x Arepas a kokosový džus 150,- Kč
Dezert Quesillo (Flan de caramelo) 69,- Kč
Během večera ochutnáte až 4 druhy typické AREPY:
1. Reina Pepiada
První a nejznámnější ze všech arep. Náplň tvoří drcené kuřecí nebo slepičí maso, plátky avokáda a tajemná domácí složka.
2. Arepa Pelúa:
Plněná dušeným natrhaným hovězím masem s rajčaty, kořením a strouhaným žlutým sýrem. Jídlo je pojmenováno podle jeho vzhledu, protože jeho nádivka připomíná bujné vlasy.
3. Arepa Dominó:
Obsahuje náplň Caraotas negras (černé fazole) a bílý strouhaný tvrdý sýr. Fazole jsou obvykle vařené se sladkým kořením, které tvoří zajímavý kontrast s bílým sýrem, který je trochu slaný.
4. Arepa Patapata:
Plněna žlutým sýrem, černými fazolemi a plátky avokáda.
5. Quesillo (Karamelový pudink)
Jako dezert extra máme Quesillo (Karamelový pudink)
A co vlastně AREPA je?
Mluvit o Arepě je jako mluvit o Venezuele ... je součásti její kultůry a každodenní součástí jídelníčku, je základem Venezuelského národního kulinářského vyjádření... Chléb náš vezdejší.
Arepa je národní jídlo, které lze nalézt v každém Venezuelském městě. Jeho příprava se vrací k původním trdicím Venezuelských předků, kteří sázeli, sklízeli a zpracovávali kukuřici.
Je výsledkem těsta z vařené a mleté kukuřice. Domorodci ji mleli mezi dvěma hladkými, plochými kameny a pak vytvořili malé kuličky, které se pekly na "aripo" (druh malé zakřivené desky z hlíny, která se používá na pečení) a podle této nádoby vznikl název "AREPA".
AREPA je věrný společník Venezuelce a jejich národní kuchyně, můžete ji najít u nejvznešenějšího i nejpokornějšího stolu, v každém koutu města bez rozdílu jeho velikosti, restauracích a domech. AREPA je královnou jak snídaní, tak i vynikající příloha k těstovinám jak na oběd nebo večeři.
Chcete-li výše uvedené arepy ochutnat, zúčastněte se akce, která se koná v neděli 15.3. 2015 v restauraci Gran Fierro ( Voršilská 14, Praha 1 ) od 18:00 hod.
Na přípravě těchto chutných AREP se bude podílet překrásná Venezuelská kráska a tanečnice Zulay Fonseca.
Pro registraci klikněte na odkaz Facebooku: ZDE
nebo si rezervujte místo na tel.: 773 700 377
Více na www.granfierro.cz