Doporučujeme

HOTELHOUSE.cz

 

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech...

Letenky, tipy na cestování, golfová hřiště, restaurace, bary, kavárny a vinárny.

image_19468

European Catering Cup v Lyonu

Radek David, šéfkuchař restaurací La Veranda a Babiččina zahrada, se zúčastní spolu s jedenácti vybranými šéfkuchaři světa European Catering Cup, který proběhne ve dnech 23. – 24. ledna v Lyonu.

Na tomto prestižním kuchařském mistrovství světa bude Českou republiku reprezentovat už potřetí. V roce 2013 v čele s Janem Horkým, šéfkuchařem Francouzské restaurace a Plzeňské restaurace v Obecním domě, vybojovali pro Česko čtvrté místo. Letos bude poprvé kapitánem týmu, své role si totiž s Janem Horkým vyměnili. V roli kouče je bude podporovat Tomáš Levý.

„Do Lyonu se pokaždé těším pro neskutečnou atmosféru, která tam vládne a člověka dokáže na hodně dlouhou dobu nabít. Je zde vysoká koncentrace světových kuchařů. Mým největším zážitkem z minulého ročníku bylo, že jsem viděl pohromadě taková esa, jako jsou Paul Bocuse, Daniel Boulud, Joel Robuchon a Thomas Keller,“ říká Radek David.

Podmínky soutěže European Catering Cup jsou vždy stejné. Všichni soutěžící musejí vařit ze stejných surovin a množství, které jim přidělí porota. První den je brífink, rozlosování kuchyní a uvítací ceremoniál, druhý den mají soutěžící 12 hodin na přípravu zadání a třetí den probíhá hodnocení poroty přímo na výstavišti v hale Paula Bocuse. Šéfkuchaři budou mít letos za úkol připravit paštiku z kachny a foie gras, lososovitého pstruha a tři chody připravené z vepřového masa. Jako dezert byla vybrána kombinace čokoláda, ananas, kokos a limetka.

Na European Catering Cup, který je součástí veletrhu SIRHA (International Hotel Catering and Food Trade Exhibition), se sjedou špičky světové gastronomie. Soutěž je určena pro profesionální kuchaře, kterým je nejméně 23 let. Tým je složen z kapitána a jednoho člena, každá země může vyslat pouze jednu skupinu. Vedoucí týmu musí mít profesionální zaměstnání se sídlem v zemi, kterou reprezentuje. Vstup do soutěže je omezen na 12 týmů, které jsou přísně vybíráni. Kromě České republiky zde budou kuchaři z Brazílie, Francie, Itálie, Japonska, Madagaskaru, Mexika, Nizozemí, Švýcarska, Ukrajiny, USA a Vietnamu. 

Každý z účastnících se států disponuje zároveň jedním hodnotícím komisařem. Ten ochutnává od všech týmů jednotlivé chody. Českým komisařem je pro tento rok Martin Svátek. Mezi komisaři bývají takové hvězdy jako Frederick Anton, který získal tři michelinské hvězdičky.

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY

Generální partner portálu:

    

Partneři portálu:


 

        

 

 

Další portály mediální skupiny HMG:

      

     CELEBRITYHOUSE.cz

 

PORTÁLY HMG :

www.carshouse.cz    www.menhouse.cz  www.womenhouse.cz  www.luxuryhouse.cz

www.gastrohouse.cz  www.celebrityhouse.cz  www.cinemahouse.cz  www.househouse.cz

www.kidshouse.cz   www.bookhouse.cz   www.hotelhouse.cz 

www.nicemagazine.cz  www.homemagazine.cz   www.golfmagazine.cz  www.letniservis.cz

 www.inspirovanikrasou.cz  www.sefredaktorzavolantem.cz   www.rozhovoryzavolantem.cz

www.watchhouse.cz  www.luxusniplaze.cz  www.luxurymagazine.cz

www.snehovyservis.cz  www.podcasthouse.cz  www.menhouseman.cz

www.nejlepsikavarny.cz  www.onlyfashion.cz   www.prazskeprikopy.cz  www.bydletestylove.cz 

www.HMGmagazine.cz  

TOPlist