Four Seasons Hotel Prague zve na nezapomenutelnou gurmánskou cestu po zemi vycházejícího slunce. MIRU představuje unikátní zážitkovou degustaci japonské kuchyně se soukromou atmosférou na jedné z nejexkluzivnějších teras v Praze s výhledem na Pražský hrad a Karlův most.
Nový gastronomický koncept MIRU připravil Mitsuru Tsukada, regionální japonský kuchař Four Seasons, ve spolupráci s michelinským šéfkuchařem hotelu Marcem Venerusem. Degustační menu o devíti chodech s párovaným vínem a koktejly seznamuje návštěvníky skrze tradiční techniku a ingredience s nezaměnitelnou podstatou japonské kuchyně.
Večer začíná welcome drinkem při výhledu na zapadající slunce nad historickými památkami podél Vltavy. Po společném přiťuknutí si hosté mohou vychutnat klidné prostředí střešní terasy a vydat se na gurmánský zážitek v kulisách privátní japonské zahrady s pouhými čtyřmi stoly.
„K asijské kuchyni mám velmi blízko, protože stojí na kvalitních surovinách, mých oblíbených mořských plodech a vzrušujících chuťových kombinacích. S kuchařem Mitsuru Tsukadou jsme chtěli sestavit degustační menu, které představí to nejlepší z Japonska, a proto jsme šáhli po opravdu prémiových ingrediencích. Nebyl bych to ale já, kdyby se během večeře neobjevilo i nějaké načekané překvapení,“ říká šéfkuchař hotelu Four Seasons v Praze, michelinský Marco Veneruso.
MIRU je otevřena až do konce září. Degustační večeře bude servírovaná každé úterý až sobotu se začátkem v 18:00. Na každý večer je limitovaný počet stolů, rezervace předem na čísle +420 221 426 880 nutná.
Degustační menu stojí 5000 Kč, párování s vínem a koktejly 2000 Kč.
Zdroj foto: Four Seasons Hotel Prague