Vykosťovací nože nebývají zrovna nejoblíbenější kuchyňské nože v českých kuchyních a často v nich zcela chybí. To je velká škoda, protože mají spoustu výhod. S vykosťovacím nožem snadno naporcujete velký kus masa, což může vést k finanční úspoře, pokud zakoupíte velký kus masa, který si pak sami zpracujete na menší kusy. Navíc je ideální pro porcování žeber, kotlet a dalších vyhlášených dobrot pro grilování.
Výhody vykosťovacího nože
Vykosťovací nůž může přinést již zmíněnou finanční úsporu, pokud si maso okrájíte od kosti sami nežli pořízení dražšího již od výrobce okrájeného. Oproti jiným kuchyňským nožům ho rozeznáte na první pohled, podle specifického tvaru čepele. Vykosťovací nůž má podlouhlou čepel s menší výškou. Čepel je navíc tenká, aby byla ohebná a snadno se přizpůsobovala, například tvaru kosti.Levnější vykosťovací nože mají čepel vyrobenou z nerezové oceli, naopak prémiové ji mají z prvotřídní damaškové oceli, která obecně patří mezi nejlepší variantu pro kuchyňské nože ostré jako břitva.
Příprava masa na grilování
S vykosťovacím nožem nemusíte kupovat již naporcovaná žebra, ale můžete si je doma připravit sami, a dle svých potřeb. Totéž patří o dalších kusech masa s kostí.S tímto nožem i precizněji okrájíte maso od jakékoliv kosti a tím nebudete zbytečně plýtvat surovinou i vašimi penězi.
Kde pořídit kvalitní vykosťovací nůž?
Prémiové vykosťovací nože z kvalitní německé nerezové či damaškové oceli vyrábí čínský výrobce nožů XinZuo s letitou tradicí v čínském městě nožů Yangjiang, ve kterém tradice výroby nožů je již celá staletí. Nože můžete zakoupit v českém internetovém obchodě XinZuo.cz s dopravou po ČR zdarma, 3letou zárukou a možností vrácení do 30dní. Navíc ke každému noži jako dárek jedno profesionální broušení zdarma.Všechny vykosťovací nože jsou zabaleny dárkové krabičce.
Zdroj foto: XinZuo.cz