Na Garden Food Festivalu na Slezskoostravském hradě, který se koná 27. a 28. dubna, návštěvníci zažijí chutě a vůně nejen z celého Česka, ale i Evropy a světa. Na stáncích v areálu nad řekou Ostravicí se představí špičkové restaurace, zajímavá bistra a nevšední koncepty ve stáncích i na kolečkách. V programu se objeví porotce a soutěžící televizní soutěže MasterChef Česko či nápadití kuchaři z Čech i Moravy. Nechybí zábava pro děti.
Na své si přijdou milovníci vybraných delikates, ale také příznivci tradiční české kuchyně. Na výběr budou steaky, hamburgery, pečení pštrosi, vyzrálé hovězí, foie gras, asijská kuchyně, čokolády, pralinky, lanýže, vegetariánské a raw speciality a další dobroty. Na pódiu se budou střídat soutěžící soutěže MasterChef Česko, porotce a trojnásobný michelinský kuchař a ostravský rodák Radek Kašpárek. Doplní ho výborní a talentovaní kuchaři, a to David Valíček z Food Ateliéru, šéfkuchař konceptu Stračena Pub Radim Svačina nebo jeho kolega Martin Makovička, který vede kuchařský tým ve Mlýně U vodníka Slámy v Háji ve Slezsku.
Nabitým dvoudenním programem hosty provede herečka, spisovatelka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová. V areálu bude také point s živou muzikou, pro děti je připravena dětská zóna s mnoha atrakcemi – mimo jiné workshopy, tvůrčí dílny, chemické pokusy, hlavolamy, které přiveze olomoucká Pevnost poznání Univerzity Palackého. Pořadatelé také spolupracují s Národní potravinovou bankou, které na závěr festivalových dnů nabídne přebytečné potraviny a pokrmy. Jídlo putuje přímo do azylových domů či lidem v nouzi.
Garden Food Festival je největší gastronomický festivalový projekt v České republice. Od založení v roce 2015 se rozrostl do čtyř měst – Ostravy, Olomouce, Uherského Hradiště a Rožnova pod Radhoštěm. Letos se poprvé představil i v Praze. Vstupenky si mohou zájemci objednat na webových stránkách gardenfoodfestival.cz.
Otvírací doba:
Sobota: 27. 4. 2019 od 10:00 do 22:00 hod.
Neděle: 28. 4. 2019 od 10:00 do 18:00 hod.
Více informací naleznete na www.gardenfoodfestival.cz.